Destinasi Makanan Halal

 


UM Food Court, Universiti Malaya

Posted November 29, 2012 by

Ringkasan

 

Paling Best:

Banyak pilihan makanan pada harga yang murah
 

Paling Tak Best:

Hanya ada 1 warung air dan tiada air yang special.
 
KESELURUHAN

Kepelbagaian. Itu yang dapat digambarkan apabila menjejakkan kaki ke medan selera di universti tertua negara, Universiti Malaya.

Kepelbagaian. Itu yang dapat digambarkan apabila menjejakkan kaki ke medan selera di universti tertua negara, Universiti Malaya. Medan selera ini baru sahaja siap dibina dan mula beroperasi sejak September 2012. Ia mula dibuka mulai 8 pagi sehingga 1 pagi.

Terdapat lebih dari gerai makanan yang ada di sini. Antara makanan yang ada di sini ialah masakan goreng, char kuey teow Taiping, nasi ayam Hainan, pelbagai jenis roti canai, Otai Burger, yong tau fu, nasi lemak berlauk, sizzling, takoyaki, aiskrim dan bermacam lagi. Apa yang istimewa? Makanan yang sedap tapi pada harga yang murah. HARGA STUDENT. Namun, tidak banyak pilihan air yang ditawarkan memandangkan hanya anda hanya ada 1 pilihan kedai untuk air. Sangat meyedihkan.

nasi-lemak-ayam UMnasi sizzling
takoyaki
Saya berpeluang untuk mencuba beberapa jenis makanan yang ada dijual di sini. Antaranya, nasi Seafood mamak (gerai 2), Maggi Kari (gerai 5) dan Nasi Sizzling. Bagi saya, nasi Seafood Mamak di sini sangat sedap! Susah nak jumpa nasi gorereng seafood yang murah tapi banyak seafood. Nasi Sizzling di sini juga tak kurang hebatnya. Sosnya pekat dan banyak isi ayam dan cendawan.

Mempunyai banyak tempat duduk, anda boleh meilih samada ingin ruang yang bersofa dan berbumbung ataupun “open air” dengan meja dan bangku. Parking juga bukanlah masalah besar kerana anda dibenarkan untuk parking di bahu jalan.

VN:F [1.9.22_1171]
Pernah Makan di Sini ? Berapa Bintang Agak-Agak?
Rating: 1.9/5 (27 votes cast)

UM Food Court, Universiti Malaya, 1.9 out of 5 based on 27 ratings